Minister J. Mikolaj odovzdá štatút PU a navštívi centrá excelentnosti

09.06.2010 Prešov

Štatút univerzity na základe komplexnej akreditácie odovzdá podpredseda vlády a minister školstva SR Ján Mikolaj vo štvrtok 10. júna 2010 na pôde Prešovskej univerzity (PU) v Prešove.
Po slávnostnom odovzdaní štatútu sa minister školstva zúčastní na tlačovej konferencii.
Následne sa oboznámi s aktuálnym stavom budovania centier excelentnosti na Prešovskej univerzite (PU). Zriadenie Centra excelentnosti ekológie živočíchov a človeka na Fakulte humanitných a prírodných vied PU v hodnote 609.479,71 eura a vybudovanie lingvokulturologického a prekladateľsko-tlmočníckeho centra na Filozofickej fakulte PU (1.381.298,62 eura) sú schválenými projektmi v rámci operačného programu Výskum a vývoj opatrenie 2.1.
Vybudovaním Centra excelentnosti ekológie živočíchov a človeka sa zvýši kvalita infraštruktúry a materiálno-technického zabezpečenia výskumného pracoviska pôsobiaceho na Prešovskej univerzite v Prešove. Centrum excelentnosti bude pozostávať z troch laboratórií - laboratórium ekofyziológie živočíchov a rastlín, laboratórium molekulárnej ekológie živočíchov a biodiverzity a laboratórium molekulárnej ekológie človeka.
Cieľom projektu na Filozofickej fakulte je modernizácia a zefektívnenie systému podpory výskumu a skvalitnenie infraštruktúry PU v oblasti štúdia jazykov, cestovného ruchu, čím sa posunie výskum v oblasti jazykov na medzinárodnú úroveň. Centrum bude pozostávať z laboratórií - prekladateľsko-tlmočníckeho, masmediálneho a fonetického.
Miesto a čas: Prešovská univerzita, Námestie legionárov 3, Prešov:
o 10.30 h - odovzdanie štatútu, o 11.30 h - tlačová konferencia, o 13.00 h - centrá excelentnosti.
 

Vyberte región